Zdroj: https://www.cestouvule.cz/aktuality/sportovne-relaxacni-den  •  Vydáno: 21.6.2023 19:12  •  Autor: Cestou vůle

Sportovně - relaxační den 18.6.2023

Sportovně - relaxační den 18.6.2023Nedělní ráno 18.6. nás přivítalo slunečním svitem, který sliboval, že náš program proběhne přesně tak, jak jsme si ho naplánovali.

Všichni jsme se včas sešli na stanovišti, kde nás vyzvedl usměvavý řidič objednaného autobusu a vyrazili směr Zvíkovské Podhradí.
Když jsme dorazili do cíle, byli jsme okouzleni půvabem hradu Zvíkov i pohledem na řeku Vltavu .
Zanedlouho se objevila naše loď se jménem Svatá Anna. Všechny děti nalodění zvládly s pomocí i bez a plavba spolu s příjemnou posádkou mohla začít. Nejenže jsme se mohli kochat krásnou přírodní scenérií středního Povltaví, pohledem na Zvíkovský most, ale pan kapitán těm nejzvědavějším umožnil vstup na kapitánský můstek i vyzkoušení si kormidlování .
Plavbu jsme ukončili na Zámku Orlík. Někteří se zúčastnili prohlídky zámku, další navštívili Akvárium nebo Schwarzenberskou hrobku.
Komu zbyl čas, mohl se občerstvit v několika bistrech.
Na závěr, protože slunce již opravdu pálilo, jsme se vydali autobusem do kempu Radava na zdejší pláž za účelem vykoupání. Místní silnice ovšem našemu autobusu sotva stačila, takže jsme vystoupili přímo u pláže s vysokou hladinou adrenalinu v žilách a šťastní za pevnou půdu pod nohami.
Při příjezdu do Strakonic jsme srdečně poděkovali skvělému řidiči panu Bláhovi a shodli se, že výlet se moc povedl a že naše velká parta zvládla celý den s dobrou náladou.
Financovat tuto akci nám pomohla dotace poskytnutá Jihočeským krajem.